Skip to content

Van hobby naar professioneel buikdansen

In een magische wereld in Hengelo, brengt Honey Rutgers haar passie voor de oudste dans van de wereld over op enthousiaste mensen. Ze is pas 25 jaar en studeert psychologie, maar heeft er al een flinke dosis ervaring opzitten. Waar komt haar passie voor het dansen vandaan?

Van dansen voor de televisie naar buikdansen in Hengelo

Met een Nederlandse vader en een Perzische moeder, kreeg Honey van verschillende culturen een beetje mee. Ze werd geboren op 14 juni 1997 in Almelo en bracht daar haar vrije tijd vooral door met het kijken van Bollywoodfilms, maar ook de liefde voor verschillende muzieksoorten zat er dankzij haar multiculturele afkomst al vroeg in. Niet zo gek dus dat ze al van kinds af aan haar ei kwijt kon in het dansen. Als klein meisje kopieerde ze haar moeders buikdanskunsten voor de televisie, maar ze besloot het al snel serieuzer aan te pakken. Zo oefende ze al op jonge leeftijd haar grootste passie uit via verschillende danslessen door heel Nederland.

Een droom die uitkomt: Honey’s eigen dansschool

Honey probeerde zo’n beetje álle dansstijlen uit die er maar zijn, zoals hiphop, popping, (jazz)ballet en modern, maar uiteindelijk bleek de liefde voor het buikdansen het grootst. Haar Perzische moeder wist het ooit tot danswedstrijden en Iraanse videoclips te schoppen, maar Honey had slechts één doel: haar eigen dansschool openen. Die drive zorgde er uiteindelijk voor dat ze op haar zeventiende is begonnen met buikdanslessen volgen door heel Nederland. Uiteindelijk maakte ze de overstap naar de dansschool in Heerlen ging om haar certificaat voor buikdansen te halen. Te boeken op bruiloften en feesten was ze al, maar de dansopleiding smaakte naar meer. En met succes, want haar droom om een eigen dansschool te openen werd realiteit. Honey’s danslerares Yamilla in Heerlen wakkerde haar ondernemersdroom weer verder aan, waardoor Honey inzag dat haar langgekoesterde kinderdroom haalbaar was. Inmiddels is buikdansen in Hengelo een feit en kun je bij Honey terecht om de kneepjes van het vak te leren.

Buikdanslessen op een magische locatie

Inmiddels geeft Honey les aan zowel jonge meiden met grote dromen als aan oudere mensen die zichzelf willen verliezen in het buikdansen. Uiteraard zijn mannen die interesse hebben in deze dans ook zeker welkom! Honey geeft les in haar magische studio waarbij je kan buikdansen in Hengelo, maar ook kan je vanaf elke andere plek ter wereld online van haar buikdanslessen genieten. Klik hier als je benieuwd bent naar alle mogelijkheden om je onder te dompelen in de oudste danssport van de wereld.

Let's Connect

     

Leer mij buikdansen!

Sta je te trappelen om in beweging te komen en wil je op een toegankelijke manier werken aan meer balans tussen lichaam en geest? Met buikdansen kan je dat allemaal bereiken. Weet je nog niet zo goed hoe? Geen probleem! Neem contact met mij op, dan verwelkom ik je binnenkort graag in mijn dansstudio in Hengelo. Hopelijk tot snel!

Back To Top